Yhteistyökilpailuissa palkittiin asusteita, villasukkia ja joulukortteja

17.11.2016

Suomen Kädentaidot 2016 -messujen yhteydessä järjestettiin perinteisesti useita eri kilpailuja yhteistyönä eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Suuri Asustekilpailu


Kotiliesi Käsityö -lehti järjesti yhteistyössä messujen sekä Sandnes Garnin ja muotisuunnittelija Jukka Rintalan kanssa lukijoilleen Suuren Asustekilpailun. Kilpailussa tuli suunnitella Sandnesin langoista asuste Rintalan suunnittelemaan iltapukuun. Tuomaristo valitsi jatkoon kolme työtä: Johanna Aakkulan palmikkokäsineet ja kaulakäädyn, Hanne Piiraisen keepin ja Sarianna Lehtosen kaulakorun. Voittajaksi julkistettiin perjantaina 18.11. Johanna Aakkulan työ.

Jukka Rintala luonnos

Suomi 100 vuotta -villasukkakilpailu

Käsinneulotut villasukat ovat osa upeaa suomalaista käsityökulttuuria. Suomen Kädentaitojen, Suuri Käsityö -lehden ja Taito Pirkanmaan villasukkakilpailussa tuli suunnitella ja toteuttaa sukat, jotka kuvastavat kotimaamme parhaita puolia ja joissa kelpaa juhlia satavuotiasta Suomea.

– Olimme ilahtuneita runsaasta osanotosta kisaan, riemukkaista keksinnöistä haastavan teeman parissa sekä upeista vanhojen sekä klassisten kuvioaiheden toteutuksista. Ilahduimme myös siitä, miten osa neulojista oli jo ajatellut myös niitä vanhainkodeissa asuvia vanhuksia, joille sukat näyttelyn jälkeen lahjoitetaan, iloitsee Suuri Käsityö -lehden Outi Hakkarainen.

Voittajasukiksi raati valitsi alajärveläisen Päivi Hoiskon neulomat sukat. Voittajasukissa hyödynnetään raadin mukaan raikkaasti perinnettä. Erilaiset sinisen sävyt ovat valitsijoiden mukaan kotoisan tuntuisia, ja vähän uudenlaisia ja yllättäviä. Sukat on neulottu äärimmäisen huolella ja taitavasti, mikä on omiaan juhlistamaan käsityöperinnettä. Ne ovat muotoilunsa puolesta iättömät, ja sopivat myös kaiken ikäisten sukankäyttäjien jalkoihin.
Toiseksi tulleissa kuopiolaisen Niina Risulaisen sukissa hienoa oli raadin mukaan Suomen kauneuden näkeminen laajemmin ja sini-valkoisen kontekstin ulkopuolella. Satavuotiasta Suomea juhliessa on hyvä suunnata katseet jo eteenpäinkin, ja jämälankojen hyödyntäminen kuvastaa hyvin tulevaisuudessa yhä enemmän tarvittavaa ekoajattelua.

Voittoisia sukkia voi ihastella A-hallin Suomi 100 vuotta -sukkanäyttelyssä.

#Jouluntaikakortti

Sinellin ja Suomen Kädentaidot -messujen #jouluntaikakortti-kilpailussa osallistujien tuli ideoida ja toteuttaa joulukortti vapaavalintaisella tekniikalla, ottaa kuva ja ladata se Instagramiin, jossa Instagram-käyttäjt saivat äänestää kortteja tykkäämällä korttikuvia. Eniten ääniä korteista sai käyttäjätunnuksen @elnai84 sininen talvimaisema, jota koristaa lumiukko; käyttäjätunnuksen @satuotus punasävyinen ja jouluinen, yksityiskohdilla koristeltu porokortti sekä käyttäjätunnuksen @igkarita kaunis ja idearikas korttipari, jota koristaa helminauhat ja sydämet.

jouluntaikakorttikisa03.04.2017 Seurataan yhdessä uuden käsityökirjan etenemistä

29.11.2016 Käsityökaupunki Tampere tuo uuden käsityötapahtuman huhtikuulle

23.11.2016 Kädentaidot rikkoi kävijäennätyksen – uniikkeja löytöjä teki 44 419 kävijää

21.11.2016 Kauneimpana messuosastona palkittiin Design Anu Pylsyn messuosasto

17.11.2016 Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2016 on Valona designin Halo-ketjukoru

17.11.2016 Vuoden Artesaani 2016 on joensuulainen Karolina Talbonen

17.11.2016 Yhteistyökilpailuissa palkittiin asusteita, villasukkia ja joulukortteja

17.11.2016 Taito-Finlandia 2016 -voittaja on kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki

17.11.2016 Uuden sadon beaujolais nouveau -viiniä nautitaan Suomen Kädentaidot -messuilla

15.11.2016 Bussilla pääsisäänkäynnin eteen – uutuutena maksuton etäpysäköintialue P-Linnakallio

1 2 »

Toiminnan takaa Netland AppRunner
Tampereen Messut Oy | Ilmailunkatu 20 | 33900 Tampere | info (a) tampereenmessut.fi | www.tampereenmessut.fi
Asiakaspalvelu | p. 0207 701 222 (ark. klo 8–16) | asiakaspalvelu (a) tampereenmessut.fi

Tampere Trade Fairs Ltd | Ilmailunkatu 20 | FIN-33900 Tampere | info (a) tampereenmessut.fi | www.tampereenmessut.fi
Customer service | Tel.+358 207 701 222 (on weekdays 8 am - 4 pm) | customerservice (a) tampereenmessut.fi

Oikeudet muutoksiin pidätetään. All rights reserved for changes.